Udka kurczaka w pikantnych marynatach z sezamem, hummus, fasolka zielona z sezamem, sałatka z poznańskim sosem.

Kurczak

Uznałem, że niedzielny obiad musi być mega.

Obudziła mnie faza na sezam.

W czasie gotowania piłem dużo havana club i gotowanie weszło w fazę piccasso bejbi!

Zrobiłem hummus.

Posiekałem udka odsłaniając kostki i zamarynowałem każde inaczej: w rumie, miodzie, chilli, harissie i innych cudach.

Na patelnię i do piekarnika.
image (1)
Zieloną fasolkę dusiłem w białym winie i na koniec usmażyłem z sezamem.

Sałatkę z rukoli, pomidorów malinowych i suszonych z prażonymi orzechami i serem kozim doprawiłem vinaigrettem od Weranda Take Away (i całej rodziny:P).

Do tego pieczona cytryna i diced pineapples jak Rick Ross.

Wyszło megadobrze, tylko nie robiłem w międzyczasie zdjęć…

Oznacza to, że pełny przepis pojawi się wkrótce :)

Skomentuj na Facebooku