Tatar ze śledzia.

tatar ze śledzia - jaja w kuchniZmrożona, polska wódka i pyszna zakąska. Taki tatar jest szybki w przygotowaniu i idealnie bilansuje zmrożoną substancję. Zwłaszcza w ostatki:)

Składniki:
(dwie porcje)

  • słoik śledzi matjasów
  • chrzan
  • ogórki kiszone
  • jabłko
  • owoce kapara
  • kurki marynowane
  • czerwona cebula
  • pieprz
  • sól
  • sok z cytryny.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki posiekaj w drobną kostkę bardzo ostrym nożem.
Posiekane jabłka skrop sokiem z cytryny._DSC9156Użyłem śledzi, których nie trzeba odmoczyć z soli, więc było błyskawicznie:)

Na krążku do dekoracji ułóż śledzia i przykryj wszystko chrzanem.

Obłóż dodatkami.

Możesz podawać z ciemnym pieczywem posmarowanym masłem.

Obowiązkowo zmrożona polska wódka wysokiej jakości.

Tatar ze śledzia - jaja w kuchni

Smacznego!

 

Skomentuj na Facebooku