Tatar z tuńczyka na purée z awokado.

Tatar z tuńczyka - jaja w kuchni

Tuńczyk musi być bardzo świeży, by nadawać się do spożywania na surowo.
Tego kupiłem we wrocławskim sklepie rybnym KOI.

Składniki:

  • Polędwica z tuńczyka;
  • Awokado;
  • Czerwona cebula;
  • Limonki – 2szt.;
  • Świeży Ogórek;
  • Czosnek;
  • Kolendra;
  • Oliwa ;
  • Sól;
  • Pieprz.

Przygotowanie:
Posiekaj drobno tuńczyka bardzo ostrym nożem.

Tatar tuńczyka

Wymieszaj z posiekaną cebulą, ogórkiem i kolendrą.
Dodaj sól, pieprz i oliwę extra vergine.

Awokado - jaja w kuchniPrzekrój awokado na pół i wymieszaj je z oliwą, ząbkiem czosnku, oliwą i sokiem z limonki.
Wymieszaj wszystko na gładką masę.

Ułóż tuńczyka na purée z awokado.

Tatar z tuńczyka i Luksusowa Świeży Ogórek - Jaja w kuchniPodawaj ze zmrożoną wódką i limonkami.
Świetnie pasuje do Luksusowej Świeży Ogórek.

Zdjęcia zrobiłem aparatem Nikon D4 dzięki uprzejmości Nikon Polska.
Obserwuj Nikona na Facebooku: www.facebook.com/NikonPolska

Smacznego!

Skomentuj na Facebooku