Tatar z tanich części wołowiny + frytki + kiszonki + kawior.

W zasadzie w nagłówku widać wszystko, ale jedzenie takiego tatara bez „story behind” jest bez sensu.
A story było takie, ze wpadł Tomek a.k.a. Magiczny Składnik i z pełną powagą zabraliśmy się za robotę:

SAFRI DUO

Film zamieszczony przez użytkownika Jaja w Kuchni (@jajawkuchni)

TATAR

Oczywiście możesz użyć polędwicy wołowej, ale oczywiste oczywistości powracają do naszego kraju i chociaż w sferze kuchennej dajmy sobie cos nieoczywistego. 

Kupiłem CYGANSKA POLEDWICĘ, czyli ładny kawałek łopatki oraz ŚWIECĘ, czyli Hangera, czyli przeponę.

Jeśli lubisz tę atawistyczną przygodę z surowym mięsem, tu poczujesz ja jeszcze bardziej.

Screen ze snapa:

FullSizeRender (1)

Czymże byłby tatar bez dodatków?

Grzybki, papryki, ogórki, czerwona cebula i… kawior. To słynny magiczny składnik Tomka.
Moja podkrętka tego cudownego dania to usmażony ziemnior!

Przesiekaj mięso bardzo drobno ostrym nożem, wymieszaj z odrobiną oliwy, posól i popieprz.
Dodatki (oprócz frytek rzecz jasna) również pokrój w drobną kostkę.

Jak zrobić najlepsze frytki? Oglądajcie film:

A najlepsze, że ten tatar był tylko przystawką :)

_DSC2107-2

A ten gość jest wariatem

Magiczny Skladnik

Smacznego!

_DSC2103

Skomentuj na Facebooku