Pasta z wędzonego pstrąga i twarogu.

Pasta z wędzonego pstrąga i twarodu - jaja w kuchni

Na targu śniadaniowym pojawili się goście, którzy na miejscu wędzą ryby.
Udało mi się kupić jednego z ostatnich pstrągów, który posłużył za bazę niedzielnego śniadania.

Pstrąg wędzony z Targu Śniadaniowego - jaja w kuchni

Składniki:

  • Wędzony pstrąg;
  • Twaróg – użyłem lekkiego;
  • Odrobina śmietany;
  • Mała czerwona cebula;
  • Rzodkiewki;
  • Pestki słonecznika;
  • Pestki dyni;
  • Sól;
  • Pieprz;
  • Świeże pieczywo.

Przygotowanie:

Oddziel mięso od ości.

Wędzony pstrąg - jaja w kuchni

Chudy twaróg nada się idealnie. Kontrastuje z tłustym mięsem ryby.

Serek Bieluch i pstrąg - jaja w kuchni

W blenderze zmiksuj ser, odrobinę śmietany, cebulę, rzodkiewki i mięso ryby.

Dopraw solą i pieprzem.

Pstrąg wędzony - jaja w kuchni

Na patelni upraż pestki i ostudź.

Pasta z wędzonego pstrąga - jaja w kuchni - męski blog kulinarny

Smacznego!

Zdjęcia zrobiłem aparatem Nikon D5300 dzięki uprzejmości Nikon Polska.

 

Skomentuj na Facebooku