Mistrzowska kanapka 2: Kanapka Drwala

Przepis powstał przy współpracy z marką Henryk Kania.

Tybetańskie pierożki z porem, wegańskie burgery (???), sałatki z tofu i całe to „modne” pitu – pitu.
Nie jestem małą dziewczynką- potrzebny mi konkret.

Oto i on:

_DSC0171-2

Składniki:

  • Kiełbasa Krakowska Henryk Kania Maestro;
  • Chleb pełnoziarnisty na zakwasie;
  • Smalec;
  • Jabłko;
  • Ogórki kiszone;
  • Jajko na twardo;
  • Chrzan;
  • Musztarda;
  • Szczypiorek;
  • Sól;
  • Pieprz.

_DSC0151-2

Przygotowanie:

Pokrój chleb na konkretne kromki.

_DSC0156Posmaruj go obficie smalcem.

_DSC0157-3

Ułóż na nim cienkie plastry jabłka.

_DSC0158

Następnie konkretne plastry Kiełbasy Krakowskiej Maestro.

_DSC0159

Na kiełbasę odrobina musztardy i plastry ogórków kiszonych, jajka, chrzan i szczypiorek.

_DSC0165

Do tego sól i pieprz.

_DSC0161-2

Smacznego!

Skomentuj na Facebooku