Cuisine Companion – Warszaty z Tefal

Jestem gadżeciarzem. Każda technologia ułatwiająca życie, znajduje u mnie wielkie uznanie. Podobnie jest w kuchni. Dotychczas obchodziłem się w niej bez tak futurystycznego narzędzia pracy.
Zwykły mikser z hakiem wystarczał. Do czasu.
Do czasu, aż Tefal dał mi się pobawić Cuisine Companion
_DSC6335

Tefal wiedział jak mnie podejść. Warsztaty w Food Lab Studio i tych dwóch gośći to idealna mieszanka.

_DSC6203Zwłaszcza, ze drużyny podzieliły się tak, że zostaliśmy z Jurkiem Sobieniakiem sami.
A jak wiadomo:

Film zamieszczony przez użytkownika Jaja w Kuchni (@jajawkuchni)

… i dogadaliśmy się świetnie.

Na pierwszy ogień zaprzęgliśmy maszynę do zrobienia dressingu z tłustego jogurtu i kwiatów jadalnych,_DSC6225który pojawił się na talerzu w towarzystwie pak choi,_DSC6221pieczonej z syropem cukrowym i migdałami_DSC6286i dodatkiem kawioru. SZTOS!

Ale umówmy się, posiekać kwiatki i wymieszać jogurt umie każdy blender.
Claim Tefala to „Żyj z pomysłem”, a jak wiadomo najlepszy pomysł to #MIENSO!_DSC6259Sezonowany na mokro rostbef od Polskich Steków oczyściliśmy i wrzuciliśmy do Cuisine Companion._DSC6281Dodatki ziół, sosu sojowego i tequili pozwoliły uzyskać absolutnie doskonałą marynatę do mięsa. Maszyna ma grzałkę indukcyjną, więc cały proces dzieje się w środku. Odpalamy grzanie.

Bang! Maczanka po krakowsku w nowej odsłonie.

_DSC6297Dla ciekawskich – chleb również mieszał się i wyrastał w Cuisine Companion.

Jurek nie przestawał jednak i od razu zabraliśmy się do zrobienia szalonej sałatki ze szparagami _DSC6314Do tego malionwy dresing i nasz chleb._DSC6294

Inne zespoły również nie próżnowały.

Pęczakotto zrobione w Cuisine Companion – samo się grzeje, samo się miesza, wychodzi mistrzowsko.

_DSC6293 Kaczki wraz z kaczym parfait zjadłem trzy talerze…_DSC6338

Na koniec pozwoliłem sobie na małą wariację z wykorzystaniem możliwości kruszenia lodu i przygotowałem ostro-kwaśną margaritę. Była tak orzeźwiająca, że zdjęć nie uświadczycie :)

_DSC6191

Ta maszyna ma tak wiele zastosowań, że ogranicza Was jedynie kreatywność. Może „sama” przygotować risotto, majonez czy zupę, ale przy odrobinie kreatywności zrobicie z nią cuda.
I nie musicie być wcale poważnymi mistrzami jak oni :)

_DSC6343

Na koniec film:

Post powstał przy współpracy z marką Tefal.

Skomentuj na Facebooku